Grčka / Aleksandropolis

Aleksandropolis je živopisan lučki grad na istočnoj obali grčkog kopna, u blizini granice sa Bugarskom i Turskom. Nazivaju ga „Vrata istoka“ jer je izgradjen na raskrsnici izmedju Egeja i Crnog mora, Grčke i evropskih zemalja, istoka i zapada...Planiran kao moderan grad, uspeo je da sačuva prednosti udaljene provincije. Neverovatne prirodne lepote, delta reke Evros, staze kroz šumu Dadias i termalni izvori Trajanopolisa u okolini grada kao i akademija Zarifos i škola Leontaridios, svedoče o visokom kulturnom i intelektualnom nivou njegovih žitelja. Oduševiće vas i manastir Bogorodice Spasiteljice, vizantijski akvadukt ili Velika fontana. A bele peščane plaže, uvale sa tirkiznom vodom ili šetalište uz more, ostaviće vas bez daha. Iz Trakije ćete poneti samo najlepše utiske.

U pitanju je novi grad, nastao tek u 19. veku, na mestu malog ribarskog naselja pod turskim imenom Dedegač („Dedovo drvo“). Ime je vezano za lokalno predanje da je u mestu postojalo drvo, u čijoj je senci meditirao jedan mudri derviš. Inače, tu nije bilo ničega, u zaliv su dolazili ribari sa obližnjeg ostrva Samotraki.

Ovaj grad je danas idealna destinacija za porodično letovanje jer ima nove, moderne hotele sa spa centrima, koji zadovoljavaju potrebe savremenih turista željnih zabave i uživanja u blagodatima Egejskog mora. Grad je takođe interesantan za kampere jer je veliki auto-kamp smešten tik uz plažu. Inače, plaža je veoma čista, a more je plitko do oko 100 metara od obale, što je idealno za poluplivače i malu decu. Glavna znamenitost grada je svetionik, oko kojeg se nalazi šetalište sa mnogobrojnim kafićima i restoranima.

Ponuda hotela

Alexander Beach Hotel & Spa 5*

Alexander Beach Hotel & Spa 5*

Nalazi se u zapadnom predrađu Aleandroupolis. Hotel kombinuje luksuz, prijatnu atmosferu i jedinstvene usluge.

Plaza Alexandroupolis 2*

Plaza Alexandroupolis 2*

Hotel se nalazi samo 1,5km od grada Alexandroupoli, u turističkom području.

Thraki Palace 5*

Thraki Palace 5*

Nov i potpuno opremljen, luksuzan hotel, nalazi se na plaži u zapadnom delu Alexandroupolis.