Bugarska

Super plaže ili skijanje
U Bugarskoj ima dosta lepih plaža, ali među njima se izdvaja Sunčev breg, peščana plaža duga osam kilometara. Duž plaže se nalazi 160 hotela svih kategorija, a posebna turistička atrakcija je staro ribarsko mesto Nesebra koje se nalazi u blizini, a koje je pod zaštitom Unesco-a.
Ponešto za svakog
Ako niste tip koji voli da se izležava na plaži, već volite aktivan odmor, Bugarska je odlična za skijanje, planinarenje, penjanje kanjonima na kojima se nalazi mnoštvo vodopada, a turiste privlači i pećina Prohodna, koju nazivaju još i Božje oči jer se iz pećine može videti nebo. Pećina je duga 262 metra, a nalazi se 112 kilometara od Sofije. Skijališta Bansko, Borovec i Pamporovo zimi pružaju poseban užitak za ljubitelje zimskih čarolija.
Atrakcije su jeftine ili besplatne
Možete da uživate u nekom od kafića u takozvanom umetničkom kraju, posetite srednjovekovne crkve, planinarite...

Ljubazno stanovništvo
Oni koji su posetili Bugarsku, kažu da je lokalno stanovništvo neverovatno prijateljski nastrojeni prema turistima i rado im pomažu da dožive i vide ono najbolje iz njihove kulture.

Pobedićete strah od visine
Kada se popnete na Kopitoto, za koje lokalno stanovništvo kaže da pruža najbolji panoramski pogled, nećete se više plašiti visine. Jednako je dobar pogled i u Plovdiva, koji nazivaju gradom sedam brežuljaka, a nezaobilazna atrakcija su i sedam rilskih jezera, na koje se pruža pogled sa planine Rila.

Dobro ćete se provesti...
...naročito ako volite da igrate. Naravno, možete da posetite noćne klubove, ali možete da plešete i oko stola za večerom, što je uobičajena scena u tradicionalnim bugarskim restoranima.

Nećete se mnogo vozati po Bugarskoj
Kada Bugare pitate da vam preporuče mesta koja bi trebalo da obiđete, vrlo je verovatno da će vam predložiti atrakcije koje su u blizini mesta gde ste smešteni, tako da nećete morati da se vozite "tri dana" da biste došli do turističke atrakcije.

Gradska tura
Ako odlučite da posetite Sofiju, nećete se pokajati ukoliko se priključite nekoj organizovanoj grupi za obilazak grada. Arhitektura, spoj rimskih ruševine i modernih zgrada, sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

Destinacije