Grčka / Asprovalta

ASPROVALTA spada u najpoznatija letovališta severne Grčke. Asprovalta je od Soluna udaljena oko 70 km, na putu za Kavalu. Organizaciono pripada opštini Svetog Đorđa. Nalazi se na 4 km udaljenosti od Stavrosa, u zalivu Strimonikos pored peščane plaže duge dvadesetak kilometara. Njenoj atraktivnosti doprinosi blizina Svete Gore. Ovo letovalište najradije biraju porodice sa decom zbog širine plaže koje su lepo održavane i čiste ali i samog sadržaja za decu u samom mestu. Idealna klima, udoban smeštaj, veliki broj prodavnica, taverni, kafeterija i ribljih restorana, samo su neke od karakteristika ovog prelepog gradića.

Plaže Asprovalte su godinama unazad nagrađivane "Plavom zastavicom", kao prestižnim turističkim priznanjem Evropske Unije. Prema rukopisu iz manastira Simonopetra na Svetoj Gori u kojem se prvi put pominje ovo mesto, Asprovalta je nastala u 16. veku i originalni naziv mesta je bio Aspra Valta.

Plaža je uglavnom sredjena i organizovana sa suncobranima, ležaljkama, terenima za odbojku, dečijim igraliština... Postoje i delovi plaže koji nisu ogranizovani, koji su mirni, idealni za one koji žele da se osame i kojima prija tišina. Sama dužina i širina plaže dovode do toga da na plaži nikad nema gužve. U dužini od 4km dužinom plaže se pruža prelepa promenada sa sredjenim travnjacima, drvećem, cvećem, fontanama, parkovima, restoranima sa baštom, kafićima i tavernama.

Blizina Nea Vrasne, Vrasna Paralije i Stavrosa u istom zalivu u dužini od 10 km, predstavlja odličan izbor i turistima koji vole duge šetnje i razgledanje.

Ponuda apartmana

Vila Alexandros

Vila Alexandros

Vila Alexandros - nalazi se uz samu plažu u okviru pešačke zone i gradskog šetališta.

Vila Elli

Vila Elli

Vila Elli je nova kuća u centru Asprovalte, u pešačkoj zoni na obali mora. U okviru vile u prizemlju nalazi se taverna-restoran.

Vila Marika

Vila Marika

Vila se nalazi  na oko 80 m od plaže, u centru Asprovalte.

Vila Nikki

Vila Nikki

Vila Nikki se nalazi u centru letovališta u okviru pešačke zone i gradskog šetališta.

Vila Nikos - Asprovalta

Vila Nikos - Asprovalta

Vila Nikos se nalazi nedaleko od samog centra Asprovalte, uz samo šetalište, na samoj obali mora.

Vila Stavrula

Vila Stavrula

Vila Stavrula se nalazi u mirnom delu letovališta Asprovalta, nedaleko od centra, udaljena 220 metara od Asprovalta plaž

Vila Vasiliki

Vila Vasiliki

Vila Vasiliki je objekat izgradjen 2013. koji se nalazi u glavnoj ulici u Asprovalti na samo 80m od plaže.