Grčka / Kavala

Ako se odlučite da ovo leto provedete na ,,najzelenijem" ostrvu - Tasosu, udovoljite sebi i napravite izlet do obližnjeg grada Kavale koji važi za jedan od najlepših gradova u Grčkoj.

Grad Kavala privlači veliki broj turista iz Srbije upravo zato što se nalazi preko puta Tasosa. Zapitajte se zašto je upravo ovaj grad bio stanica mnogih velikana, počev od Fillipa II i Aleksandra Velikog, Marka Antonija pa do apostola Pavla.

Izdvojite svoje slobodno vreme i posetite ovaj jedinstevni grad. Kavala je grad koji ima bogatu istoriju sa kojom morate da se upoznate, prelepim plažama, bogatim noćnim životom.

Kavala je jedan od najlepših gradova u Grčkoj. Nalazi na severnoj obali Egejskog mora, tačnije na severnoj obali Orfanskog zaliva. Smeštena je naspram ostrva Tasosa, nalazi se tačno preko puta gradića Limenasa na Tasosu. Iznad grada se pružaju padine planine Lekani. Središte grada je smešteno na kamenitom poluostrvu Panagija, vremenom grad Kavala se proširila na nekoliko brdašca tik uz samo more.

Kavala je drugi grad po veličini u severnoj Grčkoj (posle Soluna) sa najvećom morskom lukom istočne Makedonije. Kavala je glavni grad okruga Kavala. Broji oko 65000 stanovnika.

Klima je vlažna suptropska sa prosečnim padavinama od 460 mm po metru.  Prosečna maksimalna temperatura u junu, julu i avgustu iznosi oko 28 stepeni.

Ponuda hotela

Tosca Beach 4*

Tosca Beach 4*

Kompleks se sastoji iz glavne zgrade u kojoj se nalaze recepcija i restoran i bungalova u kojima se nalaze sobe.

Airotel Galaxy 4*

Airotel Galaxy 4*

Hotel se nalazi u neposrednoj blizini luke Kavala, što omogućava jednostavan pristup svim istorijskim spomenicima u Kavali.

Egnatia City 4*

Egnatia City 4*

 Uživajte u luksuznom boravku u hotelu Egnatia City. Nalazi se 32km od aerodroma “Aleksandar Veliki” i 5min od centra grada.

Esperia 3*

Esperia 3*

Renoviran u skorije vreme, pruža svojim gostima sve usluge i predispozicije za udoban odmor.

Hotel Lucy 5*

Hotel Lucy 5*

Hotel Lucy je izgrađen na zapadu Kavale, i zbog svoje arhitekture i povoljne lokacije predstavlja jednu od gradskih znamenitosti.

Oceanis 3*

Oceanis 3*

U srcu Kavale, idealan je za vaš odmor, bilo da ste tu poslovno ili koristite vaše slobodno vreme.