Turska

Kada jednom posetite Tursku, probate izvrsnu hranu, odlična lokalna vina, raki i druga nacionalna pića, upoznate ljubaznost i gostoljubivost domaćina, sigurno ćete zeželeti da se ponovo vratite i upoznate nova mesta i steknete nove prijatelje. Ovo je zemlja kontrasta i nestvarne lepote, na čijim se prostorima prepliću tradicionalno i moderno, staro i novo... Zemlja bogate tradicije i istorije, idealna za odmor, šoping i zabavu za sve generacije.

Prelepe plaže, slikovita metiteranska mesta, magična lepota prirode, brojni spomenici kulture, specifična kuhinja i uvek ljubazni domaćini su samo neki od razloga koji Tursku svrstavaju u top 20 najposećenijih destinacija na svetu. 

Turska je, pre svega, veliki muzej na otvorenom koji je uskladištio ostatke svih 13 civilizacija koje su našle svoj put na ovim prostorima.  Na čitavoj teritoriji današnje Turske nalaze se ostaci građevina velikih civilizacija - od antičke Grčke i Rima preko Vizantije do Otomanske imperije. Glavne i najpoznatije kulturno – istorijske atrakcije su Efes, Troja, Pergamon, kuća Presvete Bogorodice, Pamukale, Hierapolis, Trabzon, Didima, Mardin, Kapadokia.

Turska je zemlja čiju obalu zapljuskuju četiri mora i jedina je zemlja na svetu koja se nalazi se na dva kontinenta - Evropi i Aziji. Glavni grad zemlje je Ankara, dok je Istanbul najveći grad i kulturni i ekonomski centar zemlje. 

Zbog uticaja mediteranske klime turistička sezona u Turskoj traje od aprila do kraja oktobra. Najposećeniji meseci su svakako jul i avgust. 

Destinacije