Kuba / Varadero

Varadero je grad u pokrajini Matanzas na Kubi i jedan od najznačajnijih turističkih centara na Karibima.

Nalazi se na poluostrvu Hikakos, nekih 140 km istočno od Havane. Poluostrvo je široko samo 1,2 km na najširem delu i odvojeno je od ostrva Kube Kavamskim kanalom.

Reljef je nagnut prema severoistoku, a vrh poluostrva, Punta Hikakos, je najseverniji deo ostrva Kube. Tamo se nalazi rezervat prirode sa predivnim šumama i plažama.

Varadero je glavni turistički grad u Kubi, sa preko 20 km peščanih plaža u gradu i okolini. Turizam je počeo da se razvija početkom 1930-ih godina kada je Ireni du Pont Nemurs (Irénée du Pont Nemours), američki milioner, izgradio turistički kompleks na ostrvu.

Međutim, prvi turisti su stigli u Varadero još 1870. godine i godinama je grad smatran elitnom turističkom destinacijom.

Godine 1959, nakon Kubanske revolucije, plaže su otvorene i za građane, a ne samo za bogataše. Vile i luksuzni hoteli su oduzeti od bogataša i predati narodu.

Od 2006. godine, Varadero uglavnom posećuju turisti iz Kanade i Evrope, ali broj Amerikanaca, koji ulaze u Kubu preko Kanade ili Meksika, se povećava (Amerikancima je zabranjeno da kroče na to ostrvo). Aerodrom Huan Gualberto Gomez (Juan Gualberto Gomez) je drugi najvažniji aerodrom na Kubi, posle Aerodroma Hose Marti (José Martí) u Havani.

Ponuda hotela

Iberostar Playa Alameda 4*LUX - Varadero

Iberostar Playa Alameda 4*LUX - Varadero

Hotel se nalazi na plaži u Punta Hicacosu u Varaderu. Udaljen je 19km od centra Varadera, 152km od Havane, 55km od aerodroma u Varaderu.

Melia Las Americas 5* - Varadero

Melia Las Americas 5* - Varadero

Hotel se nalazi na peščanoj plaži u Varaderu; pored Varadero Golf kluba, tržnog centra Plaza America, hotela Sol Palmeras i Melia Varadero.

Melia Marina Varadero 5* - Varadero

Melia Marina Varadero 5* - Varadero

Hotel Melia Marina Varadero se nalazi na 7 km od golf kluba Varadero i nudi 3 bazena, 2 dečija bazena, spa centar i hidromasažnu kadu.

Melia Varadero 5*

Melia Varadero 5*

Hotel se nalazi na peščanoj plaži; u blizini hotela Las Americas i Sol Palmeras; Varadero Golf kluba, tržnog centra Plaza America.

Memories Varadero 4*

Memories Varadero 4*

Prostran hotelski kompleks, karipskog dizajna i arhitekture, izlazi na peščanu plažu; udaljen 18.5km od centra Varadera, 145km od Havane i 35km od

Paradisus Varadero 5*

Paradisus Varadero 5*

Hotel Paradisus Varadero nalazi se na plaži Varadero, na samo 5 km od centra Varadera.

Sol Sirenas-Coral 4* - Varadero

Sol Sirenas-Coral 4* - Varadero

Hotel se nalazi na peščanoj plaži; 2km od centra letovališta Varadero, 144 km od Havane, 5km od tržnog centra Plaza America i Varadero Golf kluba.